Eerste huis kopen


Als je voor het eerst een eigen huis wilt kopen zul je vast veel vragen hebben. Waar moet je zoal op letten, voor hoeveel kan je kopen en wat worden dan de maandlasten? Is dit het goede moment om te kopen en waar begin ik? Het stappenplan kan je hier vast bij helpen:

Het Stappenplan

Heb je vragen? Wij helpen jou in acht stappen bij het kopen van je eerste huis.

1. Waar moet je huis aan voldoen?

In welke wijk moet het staan? Hoeveel slaapkamers moet het hebben? En een tuin? Of is een balkon voldoende? Heb je liever bestaande bouw of nieuwbouw? En is die garage een grote meerwaarde voor je?

2. Bepaal je budget

Bepaal hoeveel je per maand maximaal kwijt wilt zijn aan woonlasten en ga met je financieel adviseur kijken hoeveel je dan kunt lenen. Hoeveel je kunt besteden hangt onder andere af van de waarde van de woning, de hoogte van je inkomen en hoeveel spaargeld je kunt inbrengen.

3. Huizen zoeken

Ga meerdere huizen zoeken die je aanstaan en je zou kunnen betalen.

4. Ga onderhandelen

Als je je droomhuis hebt gevonden ga je onderhandelen over de prijs en eventueel andere zaken. Een aankoopmakelaar kan je hier eventueel mee helpen.

5. Tekenen koopcontract

Als je het eens bent geworden met de verkoper over de prijs en de overdrachtsdatum, stelt de makelaar een verkoopcontract op. Die ga je dan tekenen. Na het tekenen heb je nog drie dagen bedenktijd.

6. De financiering regelen

Maak een afspraak met ons zodat we samen met jou kunnen vaststellen wat voor jou de mogelijkheden zijn en een passende financiering is. Wij zorgen er vervolgens voor dat alles goed en tijdig rond komt.

7. De sleuteldatum

Op de afgesproken datum ga je weer naar de woning voor een inspectie. Je kijkt of alles naar wens is achtergelaten, daarna ga je naar de notaris en teken je de leveringsakte en de hypotheekakte. Vanaf dat moment heb je je eerste eigen huis!

8. Verhuizen

Nu je je eigen huis hebt, kan het verhuizen beginnen.

_______________________________________________________________________

Duokoop 

Duokoop is ontwikkeld zodat meer mensen een huis kunnen kopen. Met Duokoop koop je wel het huis, en niet de grond. Daardoor passen
er meer woningen in je budget en wordt een koophuis sneller haalbaar.

- Hoe werkt het?

JIJ HET HUIS
Je koopt het huis zelf, met een hypotheek.

WIJ DE GROND
Wij kopen de grond. Je betaalt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond, dat heet canon. Dit bedrag mag je aftrekken van de inkomstenbelasting.

Hoe wordt de waarde van de grond bepaald? 
Een onafhankelijke taxateur bepaalt hoeveel de grond waard is. Meestal is dat ongeveer 1/3 van de totale waarde van de woning.

Hoe mag je de grond gebruiken? 
Je mag de grond gebruiken zoals je maar wilt. Wil je een boom planten of een schuurtje bouwen? Geen probleem!

Verandert de canon  in de loop van de tijd? 
Nee, de canon wordt, los van de jaarlijkse inflatiecorrectie , nooit herzien.

Kun je de grond later alsnog kopen? 
Zeker, je mag de grond kopen wanneer je maar wilt, maar het hoeft niet.

Welke huizen kun je Duokopen? 
Duokoop is toepasbaar voor alle type woningen, appartementen of grondgebonden woningen, en is er alleen in combinatie met hypotheek met NHG. 

NHG  
Doordat je alleen een hypotheek voor het huis en niet voor de grond nodig hebt, kun je duurdere woningen met NHG financieren, waardoor je profiteert van een lagere hypotheekrente.

Bereken hier of duokoop iets voor jou is:  > https://duokoop.nl/berekenhetzelf

Bel ons!