Verbouwen


Is je huis bijna goed? Maar nog net niet helemaal? Te weinig mis om te gaan verhuizen? Dan is verbouwen wellicht een optie. Daar komt veel bij kijken, zoals bijvoorbeeld de financiering van je verbouwing. 

Hypotheek en krediet

Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen? Laat door ons uitrekenen welke financieringsvorm het beste bij jou past.

Als je gaat verbouwen heb je daar geld voor nodig. Graag zetten we de verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje:

Hypotheek

Je kunt je verbouwing financieren door je hypotheek aan te passen. Er zal altijd gekeken worden of je inkomen en de waarde van de woning toereikend zijn. Bij het verhogen van je hypotheek krijg je te maken met extra bijkomende kosten, zoals taxatie, notaris- en advieskosten. Laat eens uitrekenen of die extra kosten opwegen tegen de voordelen die een hypotheekverhoging met zich meebrengt t.o.v. andere financieringsvormen. 

Afhankelijk van hoe de huidige hypotheek loopt kan het soms ook interessant zijn om niet alleen te verhogen maar ook de bestaande hypotheek te laten wijzigen. Ook het oversluiten brengt extra kosten met zich mee. Overleg met ons of het oversluiten van je hypotheek in jouw geval verstandig is. 

Krediet

Het is ook mogelijk om geld te lenen voor een verbouwing met een doorlopend krediet of persoonlijke lening. De extra bijkomende kosten zijn dan een stuk lager, maar de rente weer wat hoger. Laat door ons uitrekenen wat in jouw geval het meest aan te raden is. 

Bel ons!